Is een gasbarbecue iets voor mij?
In discussies over grillen of roosteren op gas of houtskool hoor je van beide kanten vaak heel veel overtuigende argumenten. Maar uiteindelijk komt het altijd neer dat het eigenlijk vooral gaat over een persoonlijke voorkeur qua smaak en traditie. Want of het nu gaat over het top secret hamburger recept van uw moeder, een geluksschort, of een passie voor de geur van houtskool, wij bij Primrose begrijpen dat iedereen zijn eigen manier heeft om dingen te doen. Dat is waarom we hieronder gaan proberen om u te helpen een weloverwogen keuze te maken voor de voor u geschikste barbecue wat betreft budget, bereidingsvoorkeuren en uw persoonlijkheid.
Voordelen van gasbarbecues
Handiger
Gasbarbecues zijn veel gemakkelijker en sneller in gebruik te nemen dan houtskool en zijn na gebruik gemakkelijker schoon te maken. Een gasbarbecue kan al in minder dan 10 minuten klaar voor gebruik zijn, terwijl dat bij een houtskool barbecue toch iets langer duurt.
Gemakkelijker schoon te maken
Laat bij een gasbarbecue het vuur na afloop nog een paar minuten branden om alle resten op het rooster te verbranden, reinig daarna het rooster met een staalborstel - minder rommel en gedoe.
Gemakkelijker om de temperatuur te controleren
Een gasbarbecue geeft stabiele en constante warmte af die gemakkelijk via een knop kan kan worden geregeld. Hierdoor wordt het te bereiden gerecht gelijkmatiger verwarmd. Zodoende wordt het voor de chef-kok makkelijker om aan multi-tasking te doen, of om aan een bapaald delicaat gerecht meer aandacht te kunnen schenken.
Goedkoper
Hoewel gasbarbecues in het begin meestal duurder zijn dan houtskool modellen, is gas meestal een veel goedkopere brandstof. Afhankelijk van hoe vaak u uw barbecue gebruikt, kan een gasbarbecue, economisch gezien voor u de juiste investering zijn.